محل نگهداری مناسب افوربیا
افوربیا به نور خورشید علاقه دارد و نور مستقیم برای رشد آن مناسب بوده، بهتر است در منزل آن را در کنار پنجره قرار دهید، نور مصنوعی کافی نیز می تواند شرایط رشد مناسب آن را فراهم کند. در آغاز بهار تا اواسط پاییز می توانید گیاه افوربیا را به بالکن یا باغچه منتقل کنید، برای این کار آن را به مرور زمان حرکت دهید، زیرا تغییر یکباره نور و دما باعث آسیب رساندن به آن می شود. همچنین در صورتی که کاکتوس افوربیا را در فضای آزاد یا نزدیک پنجره میگذارید باید توجه کنید که نور شدید و مستقیم خورشید به آن نتابد و برگ های گیاه را نسوزاند.
با این که افوربیا در مناطق خشک بهتر رشد می کند اما می توانید با فراهم کردن شرایط، آن را در گلخانه و منزل نگهداری نمایید.
گیاه افوربیا را چگونه آبیاری کنیم؟
یکی از نکات مهم در مورد آبیاری افوربیا مانند سایر ساکولنت ها این است که خاک آن را غرقاب نکنید و اجازه دهید خاک آن خشک گردد بعد اقدام به آبیاری نمایید. این گیاه آپارتمانی در برابر خشکی خاک مقاوم است و آبیاری بیش از حد ممکن است ریشه های آن را بپوساند؛ هر دو هفته یکبار آبیاری برای آن کافی می باشد، در زمستان تعداد دفعات آبیاری آن را کاهش دهید، نه مقدار آن را. برای بررسی خشکی خاک می توانید انگشت خود را تا چند سانت در خاک فرو کنید و در صورتی که خشک بود آبیاری کنید؛ استفاده از گلدان دارای سوراخ به زهکشی مناسب خاک و جلوگیری از تجمع آب کمک می کند. زمان مناسب آبیاری افوربیا نیز صبح قبل از طلوع کامل خورشید یا بعد از ظهر زمانی که دما کمی کاهش یافت می باشد.
یکی از روش هایی که زمان مناسب آبیاری گیاه افوربیا را به شما یادآوری می کند، ثبت نام در گلخانه من سایت گلاتور و انتخاب نوع گل می باشد.
دمای مناسب برای گیاه افوربیا چه مقدار است؟
از آنجایی که گیاه افوربیا بومی مناطق خشک است، با دمای بالا مشکلی ندارد و قرارگیری در دمای پایین موجب آسیب رساندن به این گیاه زینتی می شود. دمای مناسب جهت رشد خوب افوربیا بین 10 تا ۲۷ درجه سانتی گراد می باشد، دمای بالای تابستان برای آن مشکلی ایجاد نمی کند اما هوای سرد زمستان برای آن مشکل آفرین است. هرچند که معمولاً از گیاه افوربیا در داخل آپارتمان ها نگهداری می شود اما باید به دمای خانه خود دقت کنید تا بیش از حد گرم یا سرد نشود.
تعویض گلدان افوربیا
هنگامی که گیاه بزرگ تر و قطور تر می گردد زمان تعویض گلدان آن فرا رسیده است و باید آن را به گلدان بزرگ تری منتقل نمایید که بهترین زمان برای آن فصل بهار بوده که رشد آن آغاز می شود. گلدان افوربیا را هر دو یا سه سال یکبار عوض کنید تا علاوه بر داشتن فضای کافی برای رشد خاک تازه هم داشته باشد؛ نکته ای که پس از تعویض گلدان باید به خاطر داشته باشید، آبیاری گیاه بعد از یک یا دو هفته می باشد. همچنین باید در نگهداری افوربیا دقت داشته باشید که گلدان آن باید زهکشی مناسبی داشته باشد .
تکثیر کاکتوس افوربیا
مناسب ترین روش برای تکثیر افوربیا قلمه زدن ساقه آن می باشد، برای این کار می توانید از ساقه های هرس شده استفاده کنید، بعد از جدا کردن ساقه ها باید آنها را روی کاغذ یا حوله قرار داده تا شیره اش به طور کامل خارج شود و سپس درون خاک گیاهان آپارتمانی بکارید. خاک مناسب برای گیاه آپارتمانی افوربیا خاک سبک، کمپوست بی خاک یا کم خاک با مخلوطی از ماسه می باشد که مشابه خاک مخصوص کاکتوس هاست؛ افوربیا در هر نوع خاکی از اسیدی گرفته تا قلیایی به خوبی رشد می کند، پس نگران PH آن نباشید. تا زمان ریشه کردن قلمه ها آبیاری مداوم در حدی که خاک همواره مرطوب باشد نیاز است اما بعد از آن آبیاری باید کاهش یابد و مانند گیاه بالغ شود. افوربیا را می توانید از طریق دانه هم تکثیر کنید اما جوانه زدن آن کاری دشوار و زمان بر است. برای جلوگیری از واکنش های آلرژیک و تحریک پوست، بهتر است در زمان تکثیر افوربیا از دستکش و عینک محافظ استفاده کنید.
اغلب خاک های آپارتمانی نمی توانند تمام مواد مغذی مورد نیاز گیاه را فراهم کنند، به همین دلیل بیشتتر گیاهان زینتی برای رشد به کود مناسب نیاز دارند. برای نگهداری گیاه افوربیا هم به خرید کود مناسب و کوددهی ماهانه در بهار و تابستان نیاز دارید، بهتر است از کودهای مایع و سبک استفاده کنید.
نکاتی برای نگهداری از گیاه افوربیا
✓ کاکتوس افوربیا برای رشد نیازی به رطوبت ندارد و در محیط خشک رشد بهتری دارد.
✓ همانطور که گفته شد رشد گیاه افوربیا نسبتاً زیاد است و در صورتی که جای مناسبی ندارید می توانید آن را با یک تیغ ضدعفونی شده هرس کنید.
✓ افوربیا جز گیاهان سمی بوده و باید بسیار مواظب آن باشید. این گیاه زینتی در صورتی که بریده شود نوعی شیره سمی از خود ترشح می کند، بهتر است کودکان و حیوانات خانگی خود را از آن دور نگه دارید. همچنین در صورتی که به آن دست زدید بهتر است دستان خود را به خوبی شسته و از دست زدن به چشم و صورتتان خودداری کنید.
✓ این گیاه آپارتمانی در برابر بیماری ها نسبتاً مقاوم است اما رایج ترین آفات افوربیا تخم عنکبوت، شپشک آردی، مگس سفید و شپشک معمولی می باشد، کنترل آن ها سخت است چون بسیار ریز هستند بنابراین باید آن ها را به خوبی بشناسید تا بتوانید علیه آن ها اقدام کنید.
✓ در صورتی که آبیاری گیاه افوربیا کم یا زیاد باشد ممکن است شاهد شل و خم شدن ساقه آن باشید، همچنین در صورت آبیاری زیاد ممکن است برگ های آن زرد شوند.
✓ رطوبت بالا و تهویه نامناسب محیط ممکن است باعث ایجاد نشانه های بیماری قارچی مانند لکه های سفید روی ساقه آن شود.
✓ شوک دمایی و تغییر مکان افوربیا نیز می تواند باعث ریزش برگ های این کاکتوس آپارتمانی شود.
دیدگاه خود را بنویسید