محل نگهداری مناسب گیاه دیفن باخیا

از آنجایی که گیاه دیفن باخیا نور غیر مستقیم و ملایم را می پسندد و پرورش آن نیز به راحتی انجام می شود، می توان آن را در آپارتمان ها و ادارات نگهداری نمود. لازم بذکر است که نور مستقیم موجب سوختن برگها و آسیب رساندن به دیفن باخیا می شود و از طرفی هم قرار گرفتن مداوم این گیاه در سایه باعث می شود که ساقه آن رشد علفی داشته و دراز شود.و برگهایش کمرنگ شوند. البته اگر در آپارتمان خود نور کمی دارید می توانیذ نور کافی برای رشد دیفن باخیا را توسط لامپ های فلورسنت فراهم کنید. در صورتی که گلدان دیفن باخیا را پشت پنجره قرار می دهید، گیاه به سمت نور خم می شود، بنابراین بهتر است آن را هر چند وقت یکبار بچرخانید تا نور کافی برای تمام قسمت های گیاه فراهم شود.

دمای مناسب و رطوبت مورد نیاز دیفن باخیا

برای رشد و پرورش گل دیفن باخیا به محیطی با دمای بین ۱۸ تا ۲۴ درجه سانتی گراد نیاز است و بهتر است در فصل زمستان در اتاقی با دمای مناسب نگهداری شود چرا که این گل به سرما حساس بوده و ممکن است آسیب ببیند.

رطوبت محیط نگهداری دیفن باخیا باید حدود 60 تا 90 درصد باشد زیرا گلی رطوبت دوست است. اگر رطوبت محیط کمتر از میزان نیاز گیاه شما باشد، ساقه و برگهایش خم شده و در صورت تکرار و تداوم گیاه به گل از بین می رود. بهتر است از روش های تامین رطوبت گیاهان در خانه مانند ساخت جزیره یا قرارگیری یک ظرف آب در کنار گلدان دیفن باخیا استفاده کنید تا رطوبت مورد نیازش را بدست آورد. همچنین روش دیگری برای تامین رطوبت مورد نیاز دیفن باخیا قرار دادن آن در محیط سرویس بهداشتی و حمام می باشد که رشد خوبی در این مکان ها خواهد داشت، اما دقت کنید که نور مورد نیاز این گیاه نیز تامین شود.

آبیاری دیفن باخیا به چه شکلی باید انجام شود؟

همانطور که گفته شد دیفن باخیا گیاهی رطوبت دوست بوده و خاک های همیشه مرطوب را می پسندد، اما این به معنی غرقاب کردن آن نیست و برعکس نسبت به آبیاری بیش از حد حساسیت بالایی دارد. برای تعیین زمان مناسب آبیاری دیفن باخیا بهتر است اجازه دهید حدود دو سانتی متر از سطح خاک گلدان کاملاً خشک شود و سپس از آبی که به مدت یک روز ساکن شده استفاده کنید. دیفن باخیا در برابر خشکی و کم آبی مقاومت خوبی از خود نشان می دهد و به طور معمول آبیاری این گل در شرایط نگهداری مناسب در تابستان به صورت دو بار در هفته و در زمستان هفته ای یکبار کافی است.

تعویض گلدان دیفن باخیا و خاک مناسب

بهترین و مناسبترین خاک برای رشد گیاه دیفن باخیا خاک گیاهان آپارتمانی سبک و دارای زهکشی مناسب مانند خاک برگ، مخلوطی از پرلیت و کمپوست می باشد.

تعویض گلدان دیفن باخیا به صورت سالانه یا هر دو سال یکبار بوده و بهترین زمان اینکار در فصل بهار است، باید سایز گلدان جدید از گلدان سال قبل بزرگتر باشد. در صورتی که امکان تعویض گلدان برایتان وجود ندارد، حتما در فصل بهار خاک سطحی گلدان را  تعویض کنید تا مواد مغذی مورد نیاز گیاه فراهم شود.

دیفن باخیا چگونه تکثیر می شود؟

تکثیر دیفن باخیا راحت و از طریق قلمه زدن و جدا کردن پاجوش انجام می شود. بهترین روش برای تکثیر این گیاه قلمه زدن می باشد که برای اینکار باید قلمه ها را از گیاه اصلی جدا نموده و در محیطی تاریک قرار دهید تا محل برش خشک شود، سپس در آب یا در خاک قرار دهید. برای سرعت بخشیدن به ریشه دهی می توانید از پودر ریشه زایی استفاده کنید و پس از ریشه دهی به گلدان با خاک مناسب منتقل کنید؛ بهترین زمان قلمه گیری از دیفن باخیا اواسط بهار تا اوایل تابستان می باشد. برای تکثیر از طریق پاجوش باید صبر کنید تا پاجوش بزرگ شود و آن را از گیاه اصلی جدا کرده و در گلدان جدید با خاک مناسب بکارید.

آیا دیفن باخیا سمی است؟

در کنار فواید تصفیه هوای گیاه دیفن باخیا، ویژگی دیگر آن سمی بودن این گیاه می باشد که در زمان پرورش و نگهداری از آن باید مد نظرتان باشد. شیره دیفن باخیا سمی است و به همین دلیل در ایران به سمبرگ نیز شناخته می شود، در صورتی که این شیره با نقاط حساسی از بدن انسان برخورد کند ممکن است تاول ایجاد کند، همچنین چنانچه بلعیده شود موجب سوختگی و التهاب زبان، تنگی نفس و در موارد شدیدتر اختلال در تکلم می شود. به طور کلی دست زدن به برگ ها و ساقه گیاه مشکلی ایجاد نمی کند اما بهتر است بعد از هرنوع تماس دستهایتان را بشویید و در زمان تعویض گلدان یا تکثیر دیفن باخیا باید از دستکش استفاده شود و همچنین از دسترسی کودکان و حیوانات خانگی به این گیاه خودداری نمایید.

بیماری های دیفن باخیا کدامند؟

به طور کلی گیاه دیفن باخیا گیاهی مقاوم می باشد اما مانند هر گیاه آپارتمانی دیگر ممکن است مورد حمله آفات و بیماری ها قرار گیرد. افزایش سن، کمبود رطوبت، آب و هوای نامناسب، کمبود مواد مغذی، نور ناکافی و قرارگیری در معرض باد باعث زرد شدن برگ های دیفن باخیا شده و شوک جابجایی، خاک نامناسب و کمبود مواد مغذی نیز موجب کاهش روند رشد این گیاه آپارتمانی می شود. شپشک آردآلود از رایج ترین آفاتیست که دیفن باخیا را مورد حمله قرار می دهد و زخم های سفید پنبه ای روی برگ ها و ساقه گیاه ایجاد می کند، برای رفع این مشکل باید هر دو هفته یکبار سم حشره کش روی آن استفاده کنید.

نکات خاص در نگهداری از دیفن باخیا

✓      آبیاری بیش از حد یکی از مشکلات رایج از بین رفتن دیفن باخیا و پوسیدگی ریشه آن می باشد، که با هدف مرطوب نگه داشتن خاک آن رخ می دهد؛ آبیاری این گیاه باید به آرامی انجام شده و به اندازه باشد تا رطوبت خاک فراهم شود نه اینکه همواره خیس باشد.

✓      اگر دمای محیط نگهداری دیفن باخیا بالاتر از میزان نیاز گیاه بود، بهتر است برگ های آن را توسط آب بدون کلر غبارپاشی کنرد

✓      دیفن باخیا از جمله گیاهانیست که می توانید از آن در آب هم نگهداری کنید، اما باید بدانید که در خاک رشد بیشتر و بهتری خواهد داشت.

✓      برای تغذیه و تقویت گل دیفن باخیا می توانید در فصول رشد ماهی یکبار از کود مخصوص دیفن باخیا استفاده کنید.

✓      برای افزایش تنفس گیاه دیفن باخیا باید گرد و غبار روی برگ های آن را به صورت مرتب تمیز کنید، بهتر است با یک پارچه یا اسفنج مرطوب اینکار را به آرامی انجام دهید.